Omgeving

Heeft u al eens kennisgemaakt met de regio Salland in Overijssel? Nog niet ontdekt door massatoerisme, maar wel door mensen die van rust en natuur houden. Salland, een afwisselend plattelandsgebied tussen de IJssel en de Sallandse Heuvelrug.

Wandelen en fietsen

fietskaartSalland is een echte fiets- en wandelregio. Een afwisselend landschap, met koeien in de wei, oude Havezate’s, de IJssel en nationaal park de Sallandse Heuvelrug. Er zijn veel fietsroutes en Overijssel heeft een fietsroutenetwerk, zodat u zelf een route kunt samenstellen. Een nieuwe wandelroute is de “Sallandse Zandloper”. Een wandeling van de Sallandse Heuvelrug naar de uiterwaarden van de IJssel, in 45 km. Halverwege ligt onze boerderij als overnachtingsplaats. Ook zijn er diverse zelfgemaakte wandelroutes vanaf onze boerderij. Kijk voor meer ideëen ook eens op de website van VVV Salland (www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl) of plan een wandel/fietsroute op salland.gps.nl.

Nationaal park De Sallandse Heuvelrug

De Sallandse Heuvelrug is ontstaan in de Saala-ijstijd, zo’n 125 tot 150 duizend jaar geleden. Nu zijn er uitgestrekte bossen en heidevelden en is het een prachtig natuurgebied voor fietsers en wandelaars. Het is de enige plek in Nederland waar nog korhoenders zijn. Bij het bezoekerscentrum is een permanente tentoonstelling en bij het Natuurdiorama een museum over het ontstaan en de flora en fauna van de Sallandse Heuvelrug. Meer informatie is te vinden op www.sallandseheuvelrug.nl en www.museumholterberg.nl. Nationaal park de Sallandse Heuvelrug ligt op 10 minuten autorijden van onze boerderij.

DeventerVlakbij Deventer

Al meer dan 500 jaar Koekstad. In het centrum vindt u de Brink met De Waag (uit 1528), de Lebuïnuskerk en het Bergkwartier. Bij het VVV kunt u wandelroutes krijgen langs deze historische plaatsen. Verder is Deventer bekend om ‘Deventer op Stelten’, de Deventer Boekenmark, het Dickens Festival en nog veel meer. Meer informatie op www.vvvdeventer.nl.

Vlakbij Zwolle

De hoofdstad van Overijssel met vele oudheden, waaronder de Sassenpoort en het Overijssels Museum (www.vvv-zwolle.nl). Aan de andere zijde van de IJssel ligt Hattem, een “kleine” stad met prachtige uitzichten op de IJssel. Hattem is bekend om het Anton Pieckmuseum, het Bakkerijmuseum en het Voermanmuseum (www.ronduithattem.nl).