Over ons

 

Wie zijn wij?

De boerderij wordt bewoond door de zesde generatie familie Tuten. We hebben een melkveebedrijf met melkkoeien en kalfjes. Het melkveebedrijf wordt gerund door b(r)oer Guido en zus Anita Tuten. Anita woont samen met haar man Waldo en 2 zonen in de bungalow. Guido woont met vriendin Marieke, dochter en zoon in de monumentale boerderij (v.l.n.r. op de foto: Anita, Waldo, Guido en Marieke).

Een historische boerderij

De geschiedenis van de boerderij gaat terug tot het jaar 1371. Vanaf 1874 wordt boerderij De Aarnink bewoond door voorouders van de familie Tuten. De rietgedekte boerderij die er nu staat is gebouwd rond 1850. Nu is het een modern melkveebedrijf.

Onze koeien

Op de boerderij zijn ruim 120 koeien aanwezig, die ’s zomers buiten in de wei lopen en gras eten. ’s Winters blijven de koeien binnen in de ligboxenstal en krijgen ze kuilvoer en maïs. ’s Zomers, bij warm weer, wordt het gras gemaaid en ingekuild. Tweemaal per dag worden de koeien gemolken. Kom gerust kijken in de melkput, wij geven graag uitleg!

Ook worden er kalfjes geboren

Er worden elk jaar dus ook ruim 120 kalfjes geboren. Dit gebeurt bij ons van september tot februari. Als u geluk heeft, kunt u de geboorte van een kalfje meemaken. Ook mogen kinderen helpen met het voeren van de kalfjes.

Voor kinderen

Voor kleine kinderen is er veel te doen op de boerderij: koeien en kalfjes kijken, spelen met de poezen, helpen voeren, spelen op de skelters, meerijden op de tractor of kijken hoe de koeien gemolken worden. Voor de overige tijd zijn er in de omgeving diverse activiteiten aanwezig (zie Tips).

Anita, Waldo, Guido en Marieke

Grazende koe